Амбициозните жени са по-застрашени от сърдечни проблеми

Публикувано на 11. May, 2010 от в За жените, Психология, Сърце и кръвно

Жените с големи амбиции за успех в кариерата, които ежедневно са изложени на голям стрес на работното си място са изправени пред висок риск от сърдечни проблеми, предупреждават учените.

Ново проучване разкрива, че жените също са силно застрашени да станат жертва на прекомерната работа, пише агенция БГНЕС.

Изследването, публикувано в списание Occupational And Environmental Medicine е разгледало влиянието на работата върху риска от сърдечни болести сред 12 116 медицински сестри, които са били на възраст между 45 и 64 години.

Резултатите показват, че тези, които определяли работата си като “прекалено тежка“ са с 50% по-застрашени от инфаркт или други заболявания на сърцето в сравнение с жените, които определят работата си като нормална.

Снимка: Valerij Zhugan, sxc.hu

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.