
Бадеми помагат срещу рак, обявиха специалисти.
Шепа сурови бадеми на ден са добра защита срещу ракови образувания, твърдят специалисти по хранене.
Вкусните ядки са богати на летрил – вещество с доказани противоракови свойства. Полезната съставка се открива също във вишните, прасковите и сините сливи.
Експерти изтъкват, че хладилниците също са допринесли за намаляването на рака на стомаха. Причината е, че хората хапват все повече сурови плодове и зеленчуци, вместо туршии и консерви. Вкусните дарове на природата са доказани антиоксиданти.
Много полезни са и всички червени храни – чушки, домати, цвекло, череши, касис. Бобовите храни и рибата също са сред храните, които трябва редовно да присъстват на трапезата ни. Чесънът и лукът пък засилват имунната защита на организма и го предпазват от атаките на бактерии и вируси.
Снимка: Saquan Stimpson