Бактерии плъзват в офис за 2 часа

Публикувано на 10. Sep, 2014 от в Здравеопазване, Любопитно

Бактерии се разпространяват в целия офис само за 2 часа, показва експеримент на учените.

Инфекциите от бактерии могат да се разпространят от дръжката на вратата на половината площ на офиса само за два часа, показва ново изследване.

С помощта на бактерии за проследяване учените открили, че 60% от работниците в една сграда са разпространили бактерията само за 120 минути.

Кърпичките за дезинфекция и редовното миене на ръцете са най-добрият начин срещу разпространяване на бактерии и микроби.

Специалистите са използвали безопасна бактерия, която са поставили върху дръжката на вратата в началото на работния ден, пише агенция БГНЕС.

На всеки два часа те са откривали 60 до 100 повърхности с тази бактерия. В рамките на два часа учените засекли, че между 40 и 60% от площта на офиса е заразена с бактериите.

Най-често замърсяваните повърхности са копчетата в асансьора, автомата за топли напитки, кранчетата на чешмата, компютъра, химикалите и папките на бюрото.

Снимка: BAKOKO


Етикети: , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.