Балансираното хранене е по-ефикасно от всяка диета за отслабване

Публикувано на 10. May, 2012 от в Психология, Тяло и отслабване

Балансираното хранене е по-ефикасно от всяка диета за отслабване, твърдят експерти.

По-ефикасен начин за отслабване от диетите е разнообразното балансирано хранене без забрани за ограничения, когато човек си похапва от всичко, но внимателно съблюдава количеството.

Ефективността за ограниченото, балансирано хранене става ясно от изследване, което обръща внимание и на психологическия аспект на проблема с теглото на тялото в съвременното общество.

Модерният идеал за тяло е такъв, че 70% от жените и половината мъже искат да отслабнат. От тях 67% от жените и 39% от мъжете са били на диета поне веднъж в живота си, става ясно от отговорите на анкетирани 105 771 души.

Натискът на определен имидж на тялото в нашето общество, води до това дори хора с нормално тегло да се подлагат на диети. Близо 58% от жените с нормално тегло пазят диети, а при мъжете такива са 27%, констатира проф. Серж Еркберг, който е координатор на изследването, цитиран от агенция БГНЕС.

Снимка: freeimages.com

Етикети: , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.