Веганството уврежда здравето на децата

Публикувано на 14. May, 2017 от в За децата, Храни

веганско гурме

Веганството може да навреди на здравето на малките деца.

Веганският режим на хранене може да окаже пагубно влияние върху здравословното състояние на малките деца, предупреждават британски експерти.

Според учените лишаването от месо, риба и млечни продукти от най-ранна детска възраст може да увреди не само развитието на физиката при малчуганите, но в най-лошият случай и да доведе до смърт.

Предупреждението бе отправено от професор Мери Фютрел от Юнивърсити колидж Лондон по време на срещата на Европейското дружество за детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN) в Прага, Чехия, съобщава агенция БГНЕС.

Професорът аргументира твърдението си с факта, че без млечни и животински продукти организмът остава без ключови нутриенти като витамините В, калций, цинк и висококачествен протеин.

А липсата им може да причини необратимо увреждане на нервната система на децата или недохранване, предупреди тя.

Снимка: Едсел Литъл

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.