Вегетарианците живеят 10 години повече

Публикувано на 01. Nov, 2012 от в Алцхаймер, Рак, Храни

Вегетарианците живеят 10 години повече в сравнение с хората, които обичат да ядат месо, показва ново изследване на университета Харвард в САЩ.

Проучването анализира разликите в продължителността на живота на вегетарианците и месоядните хора. Според експерти тя е подобна като тази между пушачите и непушачите. Ежедневната консумация на холестерол колкото е едно яйце скъсява живота колкото пет изпушени цигари за ден.

Вегетарианската диета може да предотврати появата на различни заболявания, които често са причина за преждевременна смърт като сърдечно-съдови заболявания, рак, белодробни заболявания, подчертава агенция БГНЕС.

Друго изследване показва, че растителните продукти, които са в задължителни за вегетарианство, ефективно се борят с болестта на Алцхаймер. Но тези, които редовно ядат месо са три пъти по застрашени от това заболяване.

Снимка: Ezran Kamal

Етикети: , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.