Виагра води до диабет и хипертония

Публикувано на 14. Apr, 2015 от в Диабет, За мъжете, Любов и сексология, Сърце и кръвно

Приемът на Виагра не засилва сексуалната удоволетвореност, а риска диабет и хипертония.

Ако един мъж има проблеми с потентността и е решен да вземе Виагра или подобно средство, трябва да знае, че го чака разочарование.

Препаратът Виагра наистина вдига сексуалната активност, но не и степента на удовлетвореност, изясниха учени от Университета в Манчестър, Великобритания.

Нещо повече, при наличието на еректилна дисфункция значително се повишава риска от диабет и хипертония.

Приемът на Виагра решава временно проблема с еректилната дисфункция, но не я лекува.

Учените смятат, че лекарите трябва да представят достоверна информация на пациентите, за да бъдат реалистични очакванията на последните.

Следва също да се отчита, че за удовлетвореността от секса влияят и партньорката, психологически и междуличностни фактори.

Британските учени извършвали изследването си на Виагра с 2500 мъже на възраст от 50 до 87 години, съобщава агенция БГНЕС.

По-възрастните мъже, които вземали препарата, наистина са станали по-активни в сравнение с мъжете без еректилна дисфункция, но далеч по-често са останали неудовлетворени от интимния си живот.

Снимка: Феликс Хереро


Етикети: , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.