Вода за уста повишава риска от инфаркт и инсулт

Публикувано на 07. Feb, 2014 от в Глава и мозък, Стоматология, Сърце и кръвно

Жабуренето с вода за уста повишава риска от инфаркт и инсулт, обявиха експерти.

Употребата на вода за уста е пагубна за здравето ни, тъй като увеличава многократно риска от инфаркт и инсулт, предупреждават учени.

Антисептичните гаргари убиват добрите бактерии, които спомагат за поддържане на кръвното налягане в организма.

Изследването е направено върху доброволци, които жабуркали устата си с вода за уста, съдържаща мощен антисептик, а след това в продължение на часове кръвното им налягане било повишено.

Убиването на всички тези бактерии е голяма грешка. Когато тези малки покачвания на кръвното налягане се натрупат, тогава рискът от заболяване или смърт, причинени от инфаркт или инсулт, е много по-голям, каза професор Амрита Арния, направила проучването, цитирана от агенция БГНЕС.

Не всички води за уста съдържат хлорхексидин, но със сигурност по-голямата част от тях убиват добрите бактерии в устната кухина, предупреждават изследователите.

Снимка: colink

Етикети: , , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.