Външният вид влияе на кариерата на жените

Външният вид влияе на кариерата на жените, показват проучвания.

Почти всички работещи жени в САЩ вярват, че професионалният им вид е от съществена важност за успеха им в работата, а 22% от жените на ръководна длъжност казват, че са отказвали повишение поради начина на обличане на работещия, предаде агенция Ройтерс>.

98% от жените са на мнение, че външният вид определя кариерата им, само 2% не са съгласни с това твърдение. Тава се казва в проучването, проведено сред работещи жени, старши мениджъри и собственички на предприятия от PINK Magazine и Personal Styling, фирми за услуги, които се ориентират към дамската клиентела.

55% от дамите смятат, че често нямат какво да облекат, а 40% си купуват дрехи, които изглеждат еднакво. Почти половината смятат, че носят прекалено много черно, а малко над половината имат проблеми с намирането на елегантни, но подходящи за възрастта им дрехи.

Изследването е проведено онлайн сред 137 собственици на фирми, ръководни кадри, менажери и работещи, които четат PINK, уточнява агенция БГНЕС. 36 от тях заемат важни ръководни длъжности.

Снимка: Chris Greene