Гроздето е най-ефикасният антидепресант


бяло грозде

Съдинения в гроздето помагат срещу депресия.

Учени от болницата Маунт Синай в САЩ стигнаха до заключението, че най-ефикасни и безвредни за здравето антидепресанти се получават на базата на органични съединения, съдържащи се в гроздето.

Терапевтични изследвания показват, че гроздето не само има силен седативен ефект, но и допринася да се неутрализират много от съпътстващите депресията заболявания на нервната система.

Учените отбелязват, че депресията е свързана с редица процеси, които протичат заедно с тежки психични разстройства.

Сред най-разпространените здравословни проблеми, които се появяват въз основа на депресия, са възпаленията на периферни органи на имунната система, измененията на лимфни възли и някои тъкани, както и намаляването на мозъчната активност.

Потискането на имунната система в крайна сметка влияе върху синапсите – структури, които позволяват на невроните да взаимодействат помежду си.

Учените смятат, че на базата на органични съединения в гроздето може да се създаде ДНК ваксина, която ще се подбира въз основа на особености на човешкия организъм, съобщава агенция БТА.

Zdraven.bg припомня, че учени от Медицинското училище на университета на Южна Каролина, САЩ, доказаха през 2015 г., че червеното грозде и виното от него помагат срещу депресия.

Снимка на бяло грозде: aaliyahbvn