Гъби срещу грип и рак

Публикувано на 10. May, 2009 от в Грип и настинка, Рак, Храни

Включването на гъби в ежедневното меню може да бъди полезни за преборване на грипа, твърдят учени, а и за превенция от рак.

Консумирането на гъби може да помогне за излекуване на инфекциите и вирусите като заздравява имунната система на организма, показва изследването. Освен това гъбите подобряват нивата на протеините цитокини, които играят важна роля при защитата на тялото срещу вирусни инфекции и тумори.

Учените от Tufts University в Масачузетс, САЩ, изследвали последиците от консумирането на бели гъби върху имунната система. Лабораторно изследване показа, че приемането на гъби може да увеличи вродения имунитет, който е първата защитна линия на тялото срещу вируси, заяви диетологът Глен Кардуел, цитиран от агенция БГНЕС.

Друго проучване, осъществено в Китай, показа, че всекидневната консумация на гъби може да намали опасността от рак на гърдата с близо две трети.

Снимка: sxc.hu

Етикети: , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.