Даряват хиляди, ако кръстите детето си Киноа

киноа

Американски ресторант дава 10 000 долара награда, ако кръстите детето си Киноа.

Ресторантската верига BJ’s Restaurant & Brewhouse в САЩ насърчава здравословното хранене по интересен начин – с награда от 10 000 долара под формата на подаръци за родителите, които кръстят детето си на супер храната киноа.

Условието за щедрата парична награда е наистина да докажете, че сте кръстили детето си Киноа.

От заведението обясниха, че не могат да намерят никого в САЩ с името Киноa, въпреки че имената на храни са доста популярни. Едни от най-известните имена са Епъл (ябълка), Бри (меко френско сирене) и Кейл (къдраво зеле).

Толкова сме развълнувани от включването на купички киноа в менюто ни, че искахме да направим нещо наистина голямо и дори малко лудо, обясни главният маркетинг директор Кевин Майър, цитиран от агенция БГНЕС.

Киноа e зърноподобна култура, отглеждана предимно заради ядивните си семена. Тя е псевдо-житно растение, защото всъщност принадлежи към семейство Лободови, към което принадлежат също спанакът и цвеклото, а не към семейство Житни като пшеницата, пише wikipedia.org. Киноа е едно от растенията с висока хранителна стойност. Киноата е семе, а не зърно и притежава полезни свойства сходни на тези на редица листни зеленчуци като например спанака.

Името Киноа произлиза от испанското изписване на името на индианския народ Кечуа.

За да кандидатствате за наградата обаче трябва да сте жител на някой от 20-те щата, в които оперира ресторантската верига със 163 ресторанта.

Ето и забавната реклама на BJ’s Restaurant & Brewhouse Бебешко лице:

Снимка: Кристиан Гътие