Дейвид Бекъм става лице на Ягуар

Футболната звезда Дейвид Бекъм става рекламно лице на Ягуар за Китай, обяви автомобилния гигант.

Британската спортна икона Дейвид Бекън става бранд посланик на Ягуар и ще участва в маркетингори кампании на автомобилния гигант на един от най-значимите пазари в света – Китай.

Дейвид Бекън е британец, чийто постижения са му донесли световна популярност и той е човек, който олицетворява съвременния британски стил и изтънченост. Той е един наистина модерна, британск аличност с истинска страст за дизайн, иновации, изпълнение и шофиране. Това заяви Боб Грейс, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover в Китай.

Като част от дългосрочното партньорство бившият футболист ще участва в редица екслузивни печатни и телевизионни реклами за Китай.

Основната роля на Бекъм започва с представянето на новия Jaguar F-TYPE Coupe, спортна кола, която вече се разглежда като съвременна класика и перфектно изразява визията на Jaguar на съвременния британски стил и елегантност. Бекъм ще участва в много кампании на различни продукти на марката Jaguar през следващите години, включително тези за Jaguar XJ, наградения голям луксозен седан.

В началото на това ново партньорство Дейвид Бекъм коментира: Винаги съм бил почитател на Jaguar – от стайлинга и дизайна до усещането и рева на двигателя, всеки елемент се чувства уникално британски. Обичам класическия E-Type от 60-те години и днес това наследство е живо във феноменалния модел F-TYPE Coupe, една кола, която е въплъщение на британската изработка. За мен е чест да подкрепя марка с такова удивително наследство и очаквам с нетърпение да бъде част от вълнуващото бъдеще Jaguar в Китай.

Първите рекламни фото сесии са дело на модния фотограф и режисьор Питър Линдберг, с който Девид Бекъм е работил и преди.

Новият F-TYPE Coupe ще бъде важен елемент от първата фаза на кампанията с Бекъм. Новият модел F-TYPE Coupe е най-динамичната, съсредоточена с изпълнението кола на Jaguar, правена някога, а първият от серията модел F-TYPE R Coupe, е спортен автомобил като никой друг с 550PS/680Nm 5.0-литров V8 компресор. Изцяло алуминиевият F-TYPE купе е олицетворение на безкомпромисен дизайн на отличената с награда концепция за C-X16. Също други модели на Jaguar XF, включително и XJ, ще включва кампанията с Бекъм, за да се представи пълната марка гамата на китайския потребител.

Печатната кампания с Дейвид Бекъм ще се появи в списания и на билбордове на територията на Китай, както и телевизионна реклама, по-късно през 2014 година.

Снимка: jaguar.com