Депресия в тийнейджърска възраст се връща при бременност

Публикувано на 15. Jun, 2015 от в За бременни, За жените, Психология

бременност

Депресия в младежките години продължава и по време на бременност, твърдят психолози.

Жените, които са страдали от депресия в тийнейджърските си години е по-вероятно да страдат от проблеми с психиката и депресия по време на и след бременността, установиха учени след 20-годишно проучване.

Експерти от детски изследователски институт в Австралия установили връзката между психическите проблеми в юношеството и следродилната депресия.

В изследването се включили 1000 момичета, уточнява агенция БГНЕС. 85% от тези, които в тийнейджърските си години чувствали тревога и симптоми на депресия, усетили същите проблеми преди и след като родят.

При жените, които не са имали проблеми в детството си, шансът да страдат от следродилна депресия намалява до една на всеки 13 жени.

Водещият изследовател на проучването, професор Джордж Патън, обясни важността на физическото здраве и храненето при жените, които се готвят да стават майки.

Доброто здраве на бебето зависи още от емоционалното благосъстояние на майката, което често се пренебрегва.

Снимка: hugrekki

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.