Диета за зодия Риби

гъши дроб

Какво трябва да включва ежедневното здравословно меню за типичните представители на зодия Риби и какви здравни съвети е добре да се спазват?

Представителите на зодия Риби са привлечени от бляскавия и охолен живот и са склонни към преяждане и пиене, дори в късните часове. Ключ към здравословния живот е изграждането на умереност в навиците. С минимални усилия, като балансирана диета, умерени упражнения и кратки почивки, Рибите могат да се почустват по-млади, отколкото е тяхната възраст, и да продължат да изглеждат добре дори в напреднала възраст.

Клетъчната сол за зодия Риби е железен фосфат [виж тук най-богатите естествени източници на желязо]. Неговата функция е свързана с пренасянето на кислород към мускулите и тяхното тонизиране, както и поддържане обема на червените кръвни телца. Железният фосфат ускорява заздравяването на раните, възстановява силите, подобрява работоспособността и концентрацията. Желязото е необходимо за производството на хемоглобин в кръвта. Хемоглобинът е съществен елемент в червените кръвни клетки и е отговорен за транспорта на кислорода от белите дробове до други телесни клетки. Липсата на желязо в организма води до анемия, ниско кръвно налягане, проблеми с жлезите и сърдечни нарушения. Рибите трябва да се зареждат и с протеини.

Храните, богати на желязо, протеини и витамини, които представителите на зодия Риби трябвада включват в диетата си, са черен дроб, крехко телешко, агнешко, яйчен жълтък, стриди, бъбреци, пълнозърнести храни, ечемик, боб, цвекло, спанак, маруля, лук, стафиди, фурми, сушени сини сливи, кайсии, праскови, грозде, ябълки, лимони, мандарини и портокали.

Организмът на Рибите функционира най-добре при диета, богата на протеини и бедна на мазнини. Затова се препоръчва също бяло печено месо, предимно пилешко и риба, бяло сирене, кисело мляко и ядки. Рибите трябва да избягват солта и да я ползват минимално, защото при прекалена употреба, освен на вреда на сърцето, ще предизвика и подуване.

Представителите на зодия Риби са особено податливи на въздействието на алкохола и при употребата му той ще влияе най-силно спрямо останалите зодии, особено негативните му действия, сред които е и състаряването на кожата. Кафето пък ще ги направи хиперактивни и затова също трябва да се избягва от тях.

Рибите трябва да взимат лекарства единствено по лекарско предписания и под лекарско наблюдение и никога да не си позволяват самолечение с хапове, дори когато се продават без рецепта!

Рибите също не трябва да се разхождат с мокри крака или да стоят на плажа с мокри бански или разхождат с мокри дрехи след дъжд, защото

За доброто настроение на всички представяме видео колекция с изпълнения на българи от зодия Риби:

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Водолей

Снимка на ястие от гъши дроб: Навин Раягопалан