Диета със супа зеле за отслабване

Представяме полезна диета със супа зеле за отслабване и примерно меню за нея.

Диета със супа от зеле гарантира отслабване и включва някои нискокалорични храни. Тя е богата на фибри, продължава седем дни и с нея се свалят от 4 до 5 килограма.

Основният ефект на диетата се дължи на ниското количество калории, които се приемат ежедневно.

Зелевата диета обаче не осигурява всички необходими хранителни вещества и запазването на постигнатото тегло. Ако след изпълнението й започнете да се храните по стария начин, ще възвърнете много лесно изгубените килограми. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди да я започнете.

Меню за 7-дневна диета със супа зеле, препоръчано от health.bg:

1. ден: Зелева супа и неограничено количество плодове, с изключение на банани. Позволено е пиенето на кафе и чай без захар.

2. ден: Зелева супа и един печен картоф с парченце масло. През целия ден може да се ядат задушени нискокалорични зеленчуци.

3. ден: Всякакви плодове и зеленчуци, без банани и картофи.

4. ден: Около 8 банана и неограничено количество обезмаслено мляко.

5. ден: Освен неограниченото количество зелева супа са разрешени  500 грама риба, пиле или говеждо месо с домати. Задължително е да се изпият 6-8 чаши вода. Вегетарианците могат да си набавят протеините с тофу.

6. ден: Неограничено количество зелева супа, зеленчуци или говеждо, пилешко месо и риба. Картофите все още са забранени.

7. ден: През последния ден от диетата са разрешени неограничени количества зелева супа, плодов сок без захар, зеленчуци и 2 чаши кафяв ориз.

Ето кулинарни рецепти за зелевата супа за отслабване.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Снимка: yoppy