Диета с банани

банани

Предлагаме моно диета с банани за отслабване.

Тропическият плод банан не съдържа мазнини и влакната му се усвояват бързо от организма. Плодът съдържа 20 % въглехидрати, 15 % захари, голямо количество витамин Е, витамин С, витамин В6, микроелементи като калий, магнезий, натрий. 100 грама банан се равняват на 90 калории.

Ако страдате от повишено кръвно налягане, лекарите препоръчват да ядете по един-два банана на ден. Той ще ви помогне да понижите артериалното налягане.

Представяме два варианта на тази моно диета с банани:

І. вариант:
Това е по-строг вариант, който продължава 3-4 дни, като за това време ще свалите около 3 килограма. Менюто за деня включва 3 банана и 3 чаши нискомаслено естествено прясно мляко. От тези съставки можете да направите например вкусен шейк.

ІІ. вариант:
Този вариант е по-опростен, но и по-малко ефективен. Продължава 3-7 дни, като свалянето на килограми е малко по-бавно.

На ден е позволено да ядете 1,5 килограма банани в избрано от вас време. Можете също така да пиете зелен чай без захар. Максималната калоричност на хранителното меню за деня достига до 1 300 калории. Ако смятате да стоите на тази монодиета 6-7 дни, от здравословна гледна точка е добре да си позволите 1-2 яйца.

През 2010 г. премиерът на Великобритания Гордън Браун също прибегна именно до диета с банани, за да свали някой и друг килограм, съобщиха световните медии в началото на февруари 2010 г.

Снимка на банани: Freeimages