Диета с дишане

дишане

Нова успешна диета с дишане, която сваля 10 кг за 10 седмици, вече е популярна в Страната на изгряващото слънце.

Японският актьор Мики Риосуке твърди, че е стопил 12 кг и 12 см от талията си за седем седмици благодарение на диетата си “Дълго дишане”.

Риосуке, роден на 2 ноември 1957 г. в Химеджи, Япония, заяви, че последователите на диетата трябва да отделят само две минути на ден, съсредоточавайки се върху дълго вдишване и след това агресивно издишване.

Гуруто на диетите казва, че измислил метода случайно, докато практикувал дихателни техники, за да намали болките си в гърба, съобщава агенция БГНЕС.

В резултат на откритието той създал диетата “Дълго дишане”, при която човек трябва да заеме определена позиция преди да вдиша за три секунди и след това силно да издиша за седем секунди.

Риосуке заявява, че хората, които практикуват тази дихателна техника между две и пет минути на ден, ще усетят бързо благоприятните последици. Диетата може да се практикува по два начина.

При първия стягате задните си части, като същевременно изнасяте единия крак напред и поставяте по-голямата част от тежестта на тялото върху другия крак. В тази позиция вдишвате за три секунди, вдигайки ръце над главата си. След това издишвате, стягайки всичките си мускули за седем секунди.

При втория начин заставате в изправено положение, като стягате задните си части и поставяте едната си ръка на стомаха, а другата – в долната част на гърба. След това вдишвате за три секунди и издишвате за седем секунди, като през цялото време държите ръката си върху стомаха.

Смята се, че диетата увеличава мускулната сила и засилва метаболизма, като увеличава нивата на кислород в кръвта. Мнозина експерти обаче смятат, че практикуването й само за две минути на ден е недостатъчно за значително сваляне на килограми.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът носи здраве, красота и настроение!

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува:

Снимка: Джил Уелингтон