Диета с черен пипер най-бързо гори мазнините

черен пипер

Диета с черен пипер е най-бързият метод за отслабване.

Индийски учени потвърдиха уникалните свойства на черния пипер като анализираха резултати от изследвания на британски колеги за коригиране на наднорменото тегло чрез черен пипер.

В рамките на проучването на особеностите на контрола върху телесното тегло учени от университета Sri Venkateswara в Индия изясниха, че храни с много черен пипер позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Изследвания с мишки дадоха възможност да се установи, че гризачите, които консумират храна с подправки, са с по-ниска телесна маса в сравнение с побратимите си, които са на обичайния за тях хранителен режим.

Учените констатирали, че черният пипер допринася не само за по-малкото съдържание на мазнини в организма и по-ниското ниво на кръвната захар, а и за укрепването на костните тъкани.

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение – ароматният алдехид пиперонал. Става дума за вещество, благодарение на което миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна.

Според британските диетолози и генетици, експериментите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора, отбелязва агенция БТА.

По данни на учените, съединението пиперонал може да окаже въздействие върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.

Резултатите от проучването на учените от университета Sri Venkateswara са публикувани в специализираното издание Nutrition and Metabolism през ноември 2017 г.

Ето няколко начина как да използваме черен пипер, за да гори по-бързо мазнините в тялото:

1. Яжте го директно – приемайте по 2-3 зърна черен пипер всяка сутрин, за да увеличите метаболизма си.

2. Добавете половинка или една чаена лъжичка смлян черен пипер в чаша плодов или зеленчуков сок. Така ще подобрите храносмилането и ще ви помогне за намаляване на теглото. В доматен сок е идеално за всеки вкус.

3. Можете да използвате една-две чаени лъжички смлян черен пипер в кана билков, бял, черен или зелен чай. За засилване на ефекта можете да добавите и други действащи върху метаболизма подправки като джинджифил или канела.

4. Добавете към водата, която пиете през деня – една супена лъжица на литър-литър и половина. За засилване на ефекта можете да добавите и сока на един прясно изстискан лимон.

5. Добавяйте към всяко ястие, което приготвяте – супи, салати, основно ястие – смлян или на зърна, в зависимост от кулинарната рецепта.

Снимка на зърна черен пипер: Дарил Годен