Хапването на диня подобрява кръвообращението.
Хапването на диня подобрява кръвообращението, твърдят учените.
Само едно парче диня на ден намалява лошия холестерол и предотвратява развитието на сърдечни заболявания.
Резултатите от изследванията на учените показват, че редовното хапване на богатия на вода плод намалява двойно лошия холестерол, който причинява запушване на артериите и сърдечни болести, съобщава агенция БГНЕС.
Здравословният ефект на зрялата диня се крие в аминокиселината цитролин, която отпуска кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението.
Водата съставлява около 92% от масата на динята, който е най-високият процент сред плодовете, пише Wikipedia.org, а и по принцип динята е сред най-богатите на вода храни за здраве и красива кожа.
Можете да прочетете също за динената диета
Снимка на диня: congerdesign / Pixabay