Дневният сън подобрява паметта на децата

Публикувано на 28. Sep, 2013 от в Глава и мозък, За децата

Дневният сън подобрява паметта на децата, доказаха експерти.

Следобедният сън подобрява умствените способности на децата, като засилват паметта им, установиха американски специалисти.

Изследователи от Университета на Масачузетс в Амхърст, САЩ, проведоха експеримент с 40 деца. Те били подложени на визуален тест.

Малчуганите трябвало да запомнят разположението на няколко картини на стената. Някои от тях имали време за следобедна дрямка, която продължила средно 77 минути, а останалите деца останали будни през целия ден. След това експертите изпитали децата дали помнят къде се е намирала картината предишния ден.

Резултатите показват, че децата, които не са спали следобед, били точни само в 65% от случаите, докато поспаланковците дали верни отговор при 75% от случаите, отбелязват агенциите РИА Новости и БГНЕС.

Това според изследователите показва, че наистина дневният сън е полезен за ума на подрастващите и подобрява тяхната способност да запомнят информация.

Снимка: Carla Peroni

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.