Защо сексът е здравословен?

двойка

Учените представят няколколо емпирично доказани причини защо сексът е здравословен.

Дори и да сте уморени и да ви боли глава, а половинката ви гледа умоляващо с влюбени очи, ободрете се със секс. Той е полезен по редица причини, отбелязват учените, цитирани от агенция БГНЕС.

Носи бодрост и подмладява
Вие не само ще се почувствате по-бодър и с повишено настроение, но и реално ще изглеждате с 10 години по-млад. До такъв извод са стигнали шотландските учени.

Помага срещу стрес
Американските учени са убедени, че най-добрият антидепресант е спермата. Ако нещо не сте в настроение, обърнете се към лекарството, което носи самото ви тяло.

Повишава самооценката и вдига самочувствието
В Тексаския университет в САЩ отбелязаха, че редовният секс внушава неотразимост и кара да отделят повече внимание на тялото си. А това е още един плюс към уважението.

Гори калории
Не е чак толкова много, колкото би ви се искало, за да отслабнете с кило на вечер, но и 21-те изхвърлен и калории ще ви позволят с чувство на изпълнен дълг да заспите сладко-сладко след преживяното удоволствие.

Повишава имунитета
Американският Университет Уилкс съветва имунитета да се укрепва чрез секс, защото дори само един полов контакт седмично повишава съдържанието на имуноглобулин А, който се справя с инфекциите.

Лекува мигрена
Немските учени предлагат аналгинът да бъде сменен със секс. Именно той е помогнал на 60% от анкетираните да забравят за болките в главата.

За доброто настроение на всички поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: pixel.la