Здравето и моята красота – Част 3: Съвети за тяло
Полезни практични съвети за красиво тяло.

Това е третата част от съветите за красота на Veronique след грижата за лицето и за косата.

ІІІ. Грижата за кожата на моето тяло:

Тази грижа е практически приложима за всеки, независимо дали спортувате или не. Аз не спортувам, вместо това внимавам с храненето (ям само веднъж на ден), имам отделни дни, в които не ям нищо и когато времето ми позволява се транспортирам между отделните точка на града пеша. Дали ще спазвате режим като този или ще спортувате, или ще правите диети – това е ваш избор, грижата за кожата е нещо съвсем различно.

Ето как протича тя при мен:

Ежедневно:

1. Измиване на тялото със шампоан или сапун и четки за тяло. Не използвам обикновени гъби, смятам, че не вършат работа. Вместо това използвам четки за тяло. Те имат специален мек косъм, който едновремено масажира тялото и раздвижва кръвта.

2. Нанасяне на балсам за тяло, крем за крака, крем за ръце. Използвам балсами и лосиони за тяло, които имат стягащ ефект.

Това ми отнема в най-съкратен вариант 10 минути.

Един път всяка седмица:

1. Ексфолиация на тялото с продукт, който си правя сама – забърквам зехтин с кафе и натърквам с него цялото си тяло до почервеняване. Кожата става много гладка и нежна, махат се мъртвите клетки и се отстраняват всички грапавини. Отстранявам този продукт с вода и шампоан за тяло.

2. Маска за тяло с глина. Аз забърквам обикновено глина (хума)с 5-6 капки лавандулово масло и вода, нанасям я върху цялото тяло на дебел слой и престоявам с нея докато не почне да засъхва. Измивам с вода.

3. Измиване на цялото тяло със сапун и четки за тяло.

4. Накрая балсам за тяло, ако имате за бюст и деколте, крем за крака и крем за ръце.

Цялата тази процедура ми отнема около два часа веднъж седмично, но ми гарантира много гладка и мека кожа.

Това са моите три програми за красотата и здравето на моята кожа. Комбинирам ги с гладуване от време на време за да си прочистя организма и кожата.

Следването на тези програми, за мен е много лесно. При мен това е част от моето ежедневие и е невъзможно да пропусна. Аз вече съм създала такъв навик у себе си. Но създаването на такъв навик не е лесно, защото това се ежедневни процедури, които не трябва да се пропускат, дори след като сме постигнали здравословен и прекрасен изглед.

Наблюдавам свои приятели, които въпреки доброто си желание пропускат, не си спазват програмата и това отново ги връща в изходното състояние на зле изглеждаща кожа и коса. Доброто намерение не е достатъчно. Трябва и воля. Но резултатите са гарантирани.

Самочувствието ви е добро и депресиите рядко стигат до вас. Усмивката ви е винаги на лице, и знаете, че сте прекрасна – каквато всъщност наистина сте! Природата не ви е отнела, когато е рисувала чертите ви.. тя ви е дала много, но ще преоткриете красотата на чертите си, когато първо се погрижите за здравето на своята кожа.

Снимка: sxc.hu