Здравословен италиански специалитет Frittata di Pasta


Frittata di Pasta

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за италиански специалитет Frittata di Pasta.

За почитателите на италианската кухня представяме лесна кулинарна рецепта за отговарящия на принципите на здравословното хранене италиански специалитет Frittata di Pasta, който се приготвя за около 50 минути.

Необходими продукти за 4 порции:
150 г спагети
1 бр. тиквичка
6 бр. яйца
250 г краве сирене
80 г краве масло
1 с.л. зехтин (+ няколко капки за поръсване)
1 връзка див лук
3-4 листа пресен риган
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода за 10 минути и след това се отцеждат. Поръсват се със зехтин, за да не се слепват.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с натрошеното сирене, ситно нарязаните пресен риган и див лук. След това се прибавят към пастата.

Тиквичката се нарязва на кубчета и се запържва в маслиновото масло и половината от кравето масло.

Прибавя се пастата и се пържи, докато стане хрупкава.

Омлетът се обръща с помощта на чиния. В тигана се слага останалото масло и омлетът се връща, за да се запържи и от другата страна.

Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира, нарязан на триъгълници.

Източник и снимка: Кауфланд

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ: