Здравословна зелена салата Бодега с патешко конфи


Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна зелена салата Бодега с патешко конфи.

Вкусна и здравословна салата с патешко конфи предлагат в своето меню испански ресторанти Бодега в София и Варна.

Ето кулинарната рецепта за 1 бр. салата (около 250 грама), която съдържа:
– 120 г зелен салатен микс, включващ салата айсберг, маруля и лоло росо (червена салата), разпределени по равни количества;
– 20 г крутони;
– 50 г патешко конфи;
– 30 г сирене Манчего (на люспи);
– дресинг аншоа.

Необходими продукти за Цезар дресинг:
– 2 бр. яйца;
– 30 г аншоа;
– 2 г чесън;
– 20 г сирене Манчего или Пармезан;
– 200 мл зехтин;
сол на вкус;
пипер на вкус;
лимонов сок на вкус;
– капки сос Уорчестър на вкус.

Патешкото конфи е патешко месо, сготвено в собствената си мазнина на ниски градуси за дълъг период от време. Обикновено се приготвя на 90 градуса около 10 часа.

Приготвяне на дресинга:
Яйцата и аншоато се разбиват на водна баня, като се внимава да не се сготвят яйцата. След това се добавя зехтина на тънка струя, чесновото олио, соса Уорчестър и лимоновия сок. Добавя се сиренето и след това солта и пипера на вкус. Дресингът не трябва да е гъст.

За поднасянето на салатата всички компоненти се смесват в купа, за да могат да се смесят с дресинга. Накрая се поставят сиренето Манчего и крутоните, с които се гарнира салатата Бодега.

Снимка: испански ресторант Бодега