Здравословна рецепта за пролетна паста със спанак, грах, домати и бадеми




паста

Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна пролетна паста със спанак, грах, домати и бадеми.

Спанак и грах са сред най-полезните пролетни зеленчуци. Затова ви предлагаме една полезна здравословна рецепта за паста с тях.

Ястието е вкусно и нискокалорично, подходящо за диета като набавя на организма полезни вещества и засилва имунитета.

Необходими продукти за 4 порции:
– 1 пакет пълнозърнести спагети или макарони (400-500 г);
– 6 стръка спанак с листа;
– 2 домата (нарязани на кубчета);
– 200 г грах;
– 1 1/2 ч.л. риган;
– 1 скилидка чесън;
– 3 с.л. ябълков оцет;
– 2 с.л. мед;
– 2 с.л. дижонска горчица;
– 2 с.л. извара;
– 1 с.л. нарязани печени бадеми.

Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват оцет, мед, горчица, извара, риган и чесън, и се разбърва добре.
В голяма тенджера с вряща вода се приготвят спагетите / макароните според указанията на опаковката. След като се изцедят се поставят в купата и се разбъркват.
Отгоре се заливат с нарязаните на кубчета домати, листата спанак, граха и бадемите.
Едно порция на това ястие е с около 310-320 калории, има около 3.5 гр мазнини, няма холестерол, а фибрите са около 7 гр. и е добър източник на натрий, фолиева киселина, селен, тиамин и витамин С.

Снимка: Натали Дюлекс