Здравословна риба по лионски


риба по лионски

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за риба по лионски.

Представяме лесна кулинарна френска рецепта за риба по лионски, която се приговя за по-малко от половин час.

Необходими продукти за 4 порции:

4 филета бяла риба
2 глави кромид лук
125 мл сусамов тахан
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 връзка магданоз
½ ч. л. черен пипер
½ ч. л. сол
1 стрък розмарин за украса
зехтин за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на шайби и се запържва до златисто в тиган със зехтина. Рибата се нарежда в намазнена тава, посолява се и се подправя със смления черен пипер.

Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре. Разпределя се върху рибните филета и се поръсва със запържения лук.

Ястието се пече 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз и се украсява с розмарин.

Рибното филе може да се поднесе върху листа зелена салата.

Източник и снимка: Кауфланд

ОЩЕ ПОЛЕЗНИ СТАТИИ: