Архив за 'Храни'

тиква

Тиквата е сред най-полезните храни

Публикувано на 01. Nov, 2016 от .

Тиквата е сред най-полезните храни – тя е диетична, помага за здрави очи, сърце и кожа, съдържа много антиоксиданти и витамини и повишава настроението.

Виж повече

броколи и авокадо

Броколи, краставица и авокадо подмладяват

Публикувано на 30. Oct, 2016 от .

Съставка в полезните броколи, краставица и авокадо е с доказано подмладяващ ефект за организма.

Виж повече

пакетирани сладкиши

Храни срещу добро настроение

Публикувано на 10. Oct, 2016 от .

Полезни вещества в храните подобряват настроението на човек, но други водят до лошо настроение и развалят емоционалната нестабилност. Кои храни пречат на доброто настроение?

Виж повече

кисело мляко

Billa разяснява кои са истинските млечни продукти

Публикувано на 29. Sep, 2016 от .

Веригата хранителни магазини Billa България стартира образователна кампания за здравните ползи на млечните продукти, произведени по Български държавен стандарт.

Виж повече

пшеница

Какво е глутен?

Публикувано на 19. Aug, 2016 от .

Какво представлява глутенът в храните? Колко е опасен и за кого? Прадставяме подробни отговори и съвети от експерти.

Виж повече

ядки

Ядки намаляват риска от възпаления

Публикувано на 02. Aug, 2016 от .

Изяждането на няколко порции ядки седмично или заменянето на ястия с месо и зърнени храни с консумация на ядки намалява риска от болести, тъй като оказва влияние върху възпаленията.

Виж повече

Kinder Surpise

Чили забрани шоколадовите яйца и детското меню на Макдоналдс

Публикувано на 29. Jun, 2016 от .

Правителството на Чили забрани вредни храни като шоколадовите яйца Kinder Surprise и детското меню на Макдоналдс в борбата със затлъстяването, придобило вече застрашителни размери.

Виж повече

картофи

Прекалено картофи вреди

Публикувано на 28. May, 2016 от .

Честото хранене с картофи увеличава риска от хипертония и диабет, разкриват мащабни проучвания.

Виж повече

сол

Диета без сол вреди

Публикувано на 28. May, 2016 от .

Приемът на прекалено малко сол вреди на сърцето и увеличава риска от хипертония и инфаркт.

Виж повече

лилав картоф

Създадоха здравословни червено-лилави картофи

Публикувано на 24. May, 2016 от .

Молекулярни биолози от САЩ разработиха нов сорт картофи с ярък червено-лилав цвят, богати на полезни вещества и лишени от канцерогенни такива.

Виж повече

сирене

Фалшивото сирене в българските магазини

Публикувано на 21. May, 2016 от .

Проверките разкриват, че българския пазар е залят с фалшиво сирене. Българската агенция по безопасност на храните укрива имената на заловените фирми, но асоциацията Активни потребители обяви резултатите от собствени тестове на качеството на бялото сирене, оказало се пълно с примеси.

Виж повече

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.