Кафе помага за отслабване

кафе

Пиенето на кафе, но без захар и мляко, помага за отслабване.

Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне борбата срещу излишните килограми, пише британският вестник Daily Express, позовавайки се на международни изследвания и цитиран от агенция БТА.

Благоприятният ефект от напитката се дължи на кофеина и в частност на способността му да стимулира термогенезата – процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории.

Авторите на холандско изследване са установили, че консумацията на черно кафе осигурява направо мигновен ефект върху метаболизма.

Британско проучване на специалисти от лондонския Кингс Колидж, Великобритания, показва, че хората, които пият черно кафе, могат да разчитат на изгарянето на 150 допълнителни калории дневно.

Почитателите на черното кафе обаче често правят грешката да добавят към него изобилие от захар и мляко, като по този начин ограничават ползите му.

Кафе със захар и/или мляко НЕ води до надебеляване, а напротив – до по-бързо затлъстяване. За оптимален ефект е най-добре напитката да се пие чиста.

Zdraven.bg припомня, че предишни проучвания също доказват, че пиенето на кафе помага за отслабване – на китайски учени от 2017 г. и на учени от университет в Джорджия, САЩ, от 2014 г.

Поздравяваме всички почитатели на кофеиновата напитка със специална селекция от видео клипове и песни за кафе:

Снимка на кафе: Михал Пиетшек