Колко спорт гори поетия алкохол?

напитка

Експерти пресметнаха колко клякания например са необходими, за да се изгорят калориите, приети от изпития алкохол.

Преди да посегнете към чаша с любимото си питие, помислете как тя ще се отрази върху килограмите ви, особено ако искате да отслабнете.

Възможно е дори да се наложи да посетите залата за фитнес, за се преборите с неблагоприятните за теглото последици от редовната консумация на алкохол, съветват международни експерти, цитирани от агенция БТА.

Според статистика, публикувана на сайта musclefood.com, чаша червено вино от 250 милилитра се равнява на 214 калории. За да ги изразходва човек, е необходимо да направи 60 клякания. Ако си подели цяла бутилка с приятел, любителите на червено вино ще трябва да се поизпотят повече във фитнеса.

Почитателите на бирата трябва да знаят, че тя е особено калорична. Халба от любимото пиво се равнява на 330 калории, за изгарянето на които е необходима 20-минутна високо интензивна интервална тренировка. Любителите на бирата, особено в летните горещини, рядко минават само с една халба пиво, което означава допълнително потене в залата за тренировки.

Чаша бяло вино от 250 милилитра съдържа 190 калории. За изгарянето им са необходими 30-минутни занимания с кикбокс. Разбира се, времето за изразходването им ще се увеличи съществено, ако пиещият не се ограничи само с една чаша.

Любителите на джин с тоник могат да са по-спокойни от почитателите на бирата и виното – 170 милилитра от предпочитаното им питие се равняват на 143 калории. Или ако предпочитат – на 260 коремни преси за изгарянето им.

Внимавайте с количеството поет алкохол! За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя специална колекция от видео клипове с попрепили герои:

А спортът носи и здраве, и настроение! Затова поздравяваме всички и колекция от песни, в чийто видео клипове малко или повече се спортува:

Снимка: Рамша Дарбха