
Хапването на круши понижава алкохолното съдържание в кръвта, твърдят експерти.
Австралийски учени установиха, че няколко круши или сок от тях могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като те понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава вестник New Age.
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития – крушите борят махмурлука.
Но полезните съставки на крушите имали една особеност – те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.
Според проф. Ноукс подобни напитки като сок от круши могат да се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.
Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.
След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи, смята проф. Ноукс, цитиран от агенция БТА.
Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от пиянски видео клипове:
както и с песни за вино:
и с песни за бира:
Снимка: torbakhopper