Круши срещу махмурлук

Публикувано на 02. Aug, 2015 от в Любопитно, Напитки, Храни

круши

Хапването на круши понижава алкохолното съдържание в кръвта, твърдят експерти.

Австралийски учени установиха, че няколко круши или сок от тях могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като те понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава вестник New Age.

Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития – крушите борят махмурлука.

Но полезните съставки на крушите имали една особеност – те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.

Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.

Според проф. Ноукс подобни напитки като сок от круши могат да се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.

Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.

След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи, смята проф. Ноукс, цитиран от агенция БТА.

Снимка: torbakhopper

Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от пиянски видео клипове:

както и с песни за бира:

и вино:


Етикети: , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.