Лед за красива кожа

лед

Процедури с лед правят кожата по-красива, твърдят експерти.

Използването на лед за козметични цели помага да се ободрим и е отлично средство за овлажняване на кожата. Кратковременното охлаждане на кожата стимулира притока на кръв и подобрява обмяната на веществата, свива порите, кожата става по-еластична, появява се и естествена руменина.

Да прокарваме кубче лед по лицето, шията и областта на деколтето е препоръчително да се прави 1-2 пъти на ден, особено лятото. Процедурата е бърза, няма нужда да задържате леда на едно място за дълго. След умиването с кубче, кожата трябва да бъде оставена влажна, за да попие полезните вещества.

Ето няколко рецепти за свежи процедури с лед, които препоръчва actualno.com и съветва те да бъдат редувани, а приготвеният за целта лед да не бъде съхраняван повече от една седмица:

Лед от минарелна вода: Наливате минарална вода във формички и замразявате.

Лед от зелен чай: Приготвяте зелен чай и замразявате по същия начин. Кубчетата от зелен чай са тонизиращо средство за всякакъв тип кожа.

Лед от лимонов сок: Половин лимон се изтисква и се прибавя към чаша кипнала вода. След изстиване формичките лед се наливат и слагат във фризера. Лимоновите кубчета овлажняват добре кожата.

Лед от отвара с ориз: За целта се вари изчистен ориз в голямо количество вода до пълното му сваряване. След това изцедете и замразете получения сок. Този лед съхранява полезните си свойства обаче само 3 дни. Подходящ е за кожи, склонни към пигментни петна.

Лед от сок на диня: Изцедете сок от диня и го замразете във формичките. При употреба, потрийте лицето си с кубчетата, оставете лицето ви да стои влажно 15 минути, след което отмийте с хладка вода. Този козметичен лед тонизира и освежава кожата.

Снимка: Таймен фон Добенбьорг

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя специална колекция от песни и клипове за вода: