Лесен начин за придържане към диета

Ето няколко полезни и лесни съвети как да се придържаме към здравословна диета.

В ново проучване в университета в Лийдс, Великобритания, учените установили, че хората, които помирисвали пресни портокали преди да хапнат шоколад, ядели 60% по-малко от десерта, отколкото тези, които просто подушвали шоколад преди да го изядат.

След това, когато участниците бяха дадени салата или чеснов хляб като предястие (и двете съдържат същото количество калории), хората, които предпочели зелената салата яли по-малко от основното ястие – в случая пица.

На храните, които се асоциират с диета – като салата и портокали – могат светкавично да напомнят на човек за целите на отслабването и могат да помогнат на човек да контролира приема на храна, казва съавторът на изследването Никола Бъкланд, цитиран от лайфстайл изданието Men’s Health.

Още съвети: сложете купа плодове на масата в хола, в хладилника – нарязани зеленчуци, пълнозърнести храни – на масата в кухнята; в работата занесете пликче с измити моркови и ги оставете на бюрото си. Така винаги около вас ще има полезна храна и няма да забравяте за своята диета.

Снимка: Manop

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение!

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

loading...