Мазните храни са по-вредни за склонните към напълняване

Публикувано на 21. Mar, 2014 от в Тяло и отслабване, Храни

Мазните храни са по-вредни именно за склонните към напълняване, показват резултатите от британско проучване.

Много от нас чувстват вина, когато посегнат към чинията с пържени картофи или бръкнат в пакета с чипс.

Всички знаем за вредата от пържените храни и за това как тя се отразява върху фигурата. Някой от нас обаче трябва да се чувстват далеч по-виновни от други и всичко това се дължи единствено на гените, установи британско проучване.

Хората, склонни към пълнеене, трябва да внимават много повече с какво се хранят, тъй като пърженото е по-опасно за тях, отколкото за останалите.

Според резултатите от изследването, яденето на пържени храни четири или повече пъти в седмицата има много по-голям ефект върху теглото на тези със склонност към пълнеене.

Това е първият път, в който експерти се занимават с взаимодействието между генетичната склонност към пълнеене, теглото и определени групи храни.

Независимо от проучването учените смятат, че установеният факт няма да успее да промени навиците на хората и начина, по който се хранят, подчертава агенция БГНЕС.

Снимка: Rob Owen-Wahl

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.