Малини помагат за зачеване

малини

Хапването на малини увеличават шанса за зачеване, твърдят специалисти.

Добавянето на малини в ежедневното меню на мъжете, които искат да станат татковци, увеличава шансовете за зачеване, сочи ново изследване на американски учени.

Експерти от Националната лаборатория Лорънс Бъркли към Министерството на енергетиката на САЩ изследвали 44 мъже.

Многократните опити са показали, че високите нива на витамин C в този плода малини имат благоприятен ефект върху мъжката плодовитост.

Мъжете, които приемали ежедневно висока доза на витамин C имали с 20% по-малко увредени сперматозоиди, сравнено с мъжете, които не приемали витамина.

Джулиет Уилсън, водещ специалист по хранене, свързано с плодовитостта, казва, че една порция малини осигурява необходимото количество витамин С, цитира британското издание Mail.

Елементът магнезий, който също се съдържа в малините, увеличава производството на тестостерон. Освен това витамин C намалява увреждането на ДНК на сперматозоидите.

Също така яденето на малини е полезно и за жените, които искат да станат майки. Поради високото съдържание на антиоксиданти в малините те са полезни след зачеването, тъй като намаляват опасността от спонтанен аборт.

„Наред с многобройните си ползи за здравето, малините са перфектна закуска за двойки, които се опитват да заченат. Наред с високото си съдържание на витамин С, те също са добър източник на фолати, за които се знае, че са от съществено значение в ключовите етапи на плодовитостта на жените и ранното развитие на ембрионите“, обяснява Уилсън.

Поради високото съдържание на антиоксиданти в малините те са полезни и след зачеването, тъй като намаляват опасността от спонтанен аборт.

„Малините осигуряват основни хранителни вещества, за които е известно, че повишават плодовитостта при мъжете и жените“, категорична е тя.

За забавление на всички Zdraven.bg представя колекция от няколко смешни бебешки реклами:

Снимка на малини: Zdraven.bg