Мандарини за отслабване

мандарини

Редовното похапване на мандарини помага за отслабване.

Резултати от изследване са показали, че при консумацията на по-големи количества от цитрусавия плод се намалява натрупването на мастна тъкан в коремната кухина и черния дроб.

За 3 месеца 30 южнокорейски ученици, страдащи от наднормено тегла, са пили сок от мандарини и са правили гимнастика.

В същото време друга контролна група с 30 деца е правила само физически упражнения, без да пие мандаринов сок. В резултат на експеримента първата група е свалила 1,5% от наднорменото си тегло, съобщи агенция БТА.

Учените са извършили експеримента и с мишки. В продължение на два месеца им е бил инжектиран мандаринов концентрат. След края на опита мишките са били с 45% по-слаби и са свалили 59% от масните натрупвания в областта на корема. Установено е било също, че мандариновите инжекции са спомогнали за възстановяване на увредения им черен дроб.

Неотдавна подобни свойства италиански учени откриха и у червения портокал. Те помагат за отслабване и намаляват вероятността от проявата на тумори, припомня Zdraven.bg.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува, малко или много:

Снимка на мандарини: NoName_13 / Pixabay