Мая срещу действието на алкохола

Публикувано на 30. Apr, 2014 от в Любопитно, Напитки

Хапването на мая неутрализира алкохола в кръвта, твърди експерт.

Производител на бира разкри тайната на устойчивостта си към действието на алкохола.

Джим Кох, пивовар и основател на американската компания, производител на бира, Boston Beer има своя рецепта как да устоява на алкохола.

Кох обяснил пред журналистите, че преди всеки купон с алкохол той изяжда чаена лъжичка мая. Понеже вкусът й не му харесва, той вземал и кисело мляко.

Пивоварът отбелязва, че маята съдържа алкохолдегидрогеназа – съставка, която неутрализира неголеми дози алкохол. Те го разлагат, още преди той да стигне до мозъка.

Все пак Джим Кох предупреждава: маята не гарантира абсолютна трезвост в края на обилен запой. Тя само намалява последиците от въздействието на алкохол, цитира агенция БГНЕС.

Снимка: Quinn Dombrowski

Етикети: , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.