Най-известните българи в Instagram
Димитър Бербатов

Кои са най-известните българи в света на Instagram?

Instagram е най-голямата социална мрежа в света за споделяне на снимки и кратки видео клипове с над 800 милиона потребители към края на 2017 година, от които половин милиард ползват Instagram ежедневно.

В Instagram всеки може да публикува лесно свои снимки или клипчета, за да го видят семейство, приятели, колеги, познати и непознати. И всеки потребител може да следва друг, ако се интересува от неговия лайфстайл.

Instagram вече е изключително популярен и в България и е третата най-посещавана социална мрежа в страната ни след Facebook и YouTube. Zdraven.bg – №1 сайт за здраве, красота и забавление в България, проучи специално за читателите си кои българи са най-популярните в света на Instagram.

Представяме класацията с десетте българи, които имат най-много последователи в Instagram, всеки от тях с над четвърт милион последователи, като първите трима могат да се похвалят с над милион – към 7 юли 2018 г. Повечето от тях дори са по-известни в Instagram, отколкото във Facebook.

10. Галена (galena1): над 258 хил. последователи

A post shared by Galena (@galena1) on


Галина Генчева, по-известна като Галена, е родена на 21 май 1985 г. в Смядово. Музикалната си кариера започва през 2004 г. и е сред най-големите звезди на Пайнер. Галена публикува в Instagram-а си основно снимки от свои участия и официални фотосесии и те наброяват над 1210. Галена се нарежда сред първите 64,000 най-популярни профили в Instagram в света.

9. Гери Никол (gerynikol): над 328 хиляди последователи


Хип-хоп певицата, станала известна след участоито си в X Factor България и скандалните си видео клипове, има едва над 700 публикувани снимки, но последователите й растат с по над 300 средно на ден. Родена на 30 юли 1998 г. във Варна, Гери Никол е любимка на тийнейджърите и се нарежда сред 50,000 най-популярни в Instagram, където има почти 50% повече последователи, отколкото фенове във Facebook.

8. Емил Конрад (emilconrad): над 330 хиляди последователи


Емил Конрад, роден на 24 май 1989 г. в София, с баща арменец и майка българка, е най-популярният български видео блогър (влогър), завладял YouTube България с десетки забавни видео истории още от 2006 г. насам. Автор е и на три издадени книги. С едва малко под сто публикувани снимки последователите му растат с по стотина на ден, а Емил Конрад се нарежда сред 46,000-те най-популярни в Instagram в света.

7. Преслава (preslava__): над 336 хиляди последователи


Петя Иванова, по-известна като Преслава, е най-популярната и най-активната българска певица в Instagram. Родена на 26 юни 1984 г. в Добрич, Преслава има над 2500 снимки в профила си, а последователите й нарастват със средно по 250 на ден. Преслава се нарежда сред 45-те хиляди най-популярни в Instagram в света.

6. Кристиан Костов (kristian_kostov_official): над 379 хиляди последователи


Кристиан Костов, роден на 15 март 2000 г. в Москва, е с майка казахстанка и баща българин. След участия в руски детски конкурси и български X Factor, Кристиан представя България на Евровизия 2017 с песента Beautiful Mess и успява да достигне най-високото постижение за страната ни някога на този фестивал – второ място. С публикуваните над 1600 снимки Кристиан е успял да събере над 4 пъти повече последователи в Istagram, отколкото фенове във Facebook, и нарастват средно по стотина на ден. Като цяло се нарежда сред 36-те хиляди най-популярни в Instagram в света.

5. Николета Лозанова (nikoleta_lozanova): над 636 хиляди последователи


Николета Лозанова, родена на 30 ноември 1987 г. в Пловдив, става момиче на годината на Playboy България през 2006 г., а през 2011 г. – съпруга на футболиста Валери Божинов, от когото ражда дъщеря през 2012 г. Николета Лозанова е популярна с безброй корици за списания и участия в музикални клипове и телевизионни предавания, сред които Къртицата (2013) и Папараци (2014-2017). В профила си има над 1700 снимки, вкл. голи, а последователите й нарастват по триста на ден. Николета Лозанова също е с два пъти повече последователи в Instagram спрямо феновете й във Facebook и се нарежда сред 20-те хиляди най-популярни в Instagram в света.

4. Григор Димитров (grigordimitrov): над 796 хиляди последователи


Не, Гришо не е №1, все още. Един от най-популярните български спортисти в света и най-успешният български тенисист на всички времена, достигнал №3 в световната тенис ранглиста при мъжете през 2017-та, когато отново е отличен за Спортист на годината в България. До момента е спечелил 8 големи тенис титли. Григор Димитров, роден на 16 май 1991 г. в Хасково, също има повече последователи в Istagram, отколкото фенове във Facebook, и те нарастват с по хиляда на ден. Сред 250-те снимки, които е публикувал, няма да откриете такива с негови бивши или настоящи гаджета. Григор Димитров се нарежда сред 15-те хиляди най-популярни в Instagram в света.

3. Янита Янчева (yanitayancheva): над 1.2 милиона последователи


Янита Янчева, родена на 10 февруари 1987 г. във Варна, хваща окото с участията си в два сезона на Survivor България през 2008 г. и 2014 г. Понастоящем живее в Амстердам, Холандия, и работи като фитнес модел. Янита е публикувала над 600 снимки в Instagram, където има над един милион последователи – с 50% повече от тези в нейния Facebook. Последователите й нарастват с по хиляда на ден и Янита се нарежда сред 9000-те най-известни в Instagram в света.

2. Лазар Ангелов (lazar_angelov_official): над 6 милиона последователи


Лазар Ангелов, роден на 22 септември 1984 г. в София, е бивш състезател по културизъм и настоящ фитнес-модел и фитнес-инструктор в България и по света. Снимал се е за десетки международни модни списания и компании, а в Instragram е публикувал над 2000 снимки. Последователите му нарастват с по над хиляда на ден и е сред 900-те най-известни в Instagram в света.

1. Нина Добрев (nina): над 14.9 милиона последователи


Николина Добрева, по-известна по света като Нина Добрев, е родена на 9 януари 1989 г. в София, но още на 2-годишна възраст емигрира със семейството си в Торонто, Канада, и придобива и канадско гражданство. Славата я спохожда през 2009 г. с участието й в главна роля в нашумелия сериал Дневниците на вампира. Нина е българката, публикувала най-много снимки в профила си – над 2700, а последователите й нарастват с по петстотин на ден. Нина Добрев се нарежда сред 170-те най-популярни в Instagram, където има над два пъти повече фенове, отколкото във Facebook.

Можете да видите също кои са най-популярните български певци и певици в Instagram, както и най-популярните манекенки и най-популярните домашни любимци в социалната фото мрежа.

Снимка на Димитър Бербатов: instagram.com/berbo9