Най-подходящо за диета – от средата на януари

Средата януари е най-подходящият момент за започване на диета, твърдят експерти.

Хората, които се подлагат на диета още в първите дни на новата година много по-бързо се отказват от онези, които започват това на 15 януари.

Ако сте решили да започнете диетата на 1 януари, големи са шансовете бързо да се откажете. 42% от хората, които започват диета на този ден се отказват от нея в рамките на две до три седмици, показват резултати от направената анкета на водещ британски сайт за отслабване, цитирани от агенция БГНЕС.

От друга страна 45% от онези, които започват диета на 15 януари издържат на този режим най-малко шест седмици и в дългосрочен план по-леко приемат новите навици на хранене.

Една от причините за това е, че повечето от хората тръгват на работа веднага след празниците и не могат да приложат новия стил на хранене.

Разчитайки на новото начало хората си поставят нереални очаквания, а когато това не стане бързо се отказват. И в същото време хората, които започват от 15 януари, по-лесно приемат новите навици, водени от усещането, че нещо трябва да променят, посочват авторите на изследването.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува, малко или повече:

Снимка: SweetOnVeg