Най-полезните подправки

Публикувано на 12. Dec, 2012 от в Глава и мозък, Грип и настинка, Диабет, Психология, Сърце и кръвно, Тяло и отслабване, Храни

Американски специалисти обявиха най-полезните подправки.

Списъкът с полезни съставки оглавява канелата. Тя допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси. Също така канелата намалява лошия холестерол и контролира нивата на кръвната захар. Има доказателства, че подправката намалява индекса на телесна маса. Освен това към полезните й качества се прибавят също противовъзпалителните свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания.

На второ място сред най-полезните подправки е ментата.
мента
Ментата лекува проблеми със стомаха, намалява подуването на корема, облекчава симптомите на гадене и спазми. Масло от мента е ефективен инструмент за главоболие и също така намалява стреса и лошия дъх.

Индийското орехче е трето в класацията за най-полезните подправки.
индийско орехче
Лечебните свойства на индийското орехче са познати още от древността. То регулира храносмилателната система, а също така има антибактериални свойства, които убиват вредните бактерии. Индийското орехче е ефективно в борбата с безсънието. Само няколко капки от етерично масло осигуряват добър сън до сутринта.

Всички знаем, че всяко ястие, подправено с билки и подправки става по-вкусно и по-здравословно, подчертава агенция БГНЕС. Zdraven.bg съветва всички да включвате тези подправки по-често в менюто си.

Снимки: sxc.hu

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.