Най-полезният плод за жените е киви

Най-полезният плод за жените е кивито, показва ново изследване на учени от университета в Токио. Естествено, този плод е полезен за всеки, който го консумира.

Кивито съдържа повече полезни съставки и е по-богато на антиоксиданти в сравнение с ябълките, мандарините, портокалите или грейпфрутите, твърдят учените, цитирани от агенция БГНЕС.

Антиоксидантите са най-добрият начин да се заличат последиците от стреса, който нанася опустошително въздействие върху клетките и е един от основните фактори за стареенето.

В рамките на експеримент всички участници били помолени да ядат по едно киви всеки ден. След края на изследването учените установил, че в организма на жените има значително по-голямо количество антиоксиданти и витамин C, които играят ключова роля за силен имунитет.

Кивито е богато и на много магнезий, което спомага за нормализирането на обменните процеси в клетките. Този плод не съдържа почти никакви мазнини и холестерол, което обяснява голямата му ефективност при различни диети.

Предишни проучвания показват, че кивито е идеалната храна за предпазване от чернодробни проблеми, както и че е много важно за здравето на белите кръвни клетки.

Снимка: sxc.hu