Най-популярните български певици в Instagram
Нико с Емануала

Представяме топ 10 класация с най-популярните български певици в Instagram.

Instagram е любимата социална мрежа за споделяне на снимки и кратко видео както по света, така и в България. Звездите често публикуват много лични снимки в Instagram, а не само от светски събития, а милионите им фенове се надпреварват да ги разглеждат.

В България Istagram е възпят в хитовете на Джена Коя, която се чуди “Коя Istagram-а му спря?”, и на Галин Me Gusta, който се сам се хвали, че “печеля всичко, бум, бум, бам, размазваме в Instagram”.

Българските певици от музикалната сцена също приветстват почитателите си от своите профили в Instagram. Колкото са по-активни, толкова повече последователи имат. Кой обаче са най-популярните? Zdraven.bg проучи Instagram-ите на над 50 български певици и ги подреди в класация тези с най-много последователи в Instagram. Ето кои са по-по-най (към 15 януари 2018 г.):

10. Михаела Филева (mihaelafileva): над 123,5 хил. последователи


Михаела Филева, родена на 15 май 1991 г. във Велико Търново, става популярна след участието й в X Factor 2011 и е в сред най-популярните певици на музикалния издател Монте Мюзик. През 2016 г. журира в петия сезон на България търси талант. В своя Istagram с над 700 снимки Михаела публикува такива както от светски събития и концерти, така и лични.

9. Десислава (desislavaofficial): над 129 хил. последователи


Десислава Донева, по-известна като ДесиСлава, е племенница на популярната поп певица Мими Иванова и композитора Развигор Попов. ДесиСлава е родена на 7 март 1979 г. в Раднево, а първият й запис е през 1996 г. в албума на Пайнер Оркестър Раднево и солисти. Слава й носи първият й самостоятелен албум Ези тура през 2000 г., а през 2007 г. участва във втория сезон на VIP Brother. В своя Instagram, където е събрала с над 700 фотоса, ДесиСлава публикува снимка от втората й бременност с бъдещия баща ММА боеца Благой Найденов, който е едва 4 години по-голям от първия й син. На 28 декември 2017 г. ДесиСлава роди момче за втори път.

8. Тита (hrisistar): над 151,2 хил. последователи


Христина Христова, по-известна като Тита, е родена на 19 юли 1999 г. в Тутракан. Започва кариерата си в края на 2014 г. в X Factor, насочена към поп и R&B музикални стилове. Instragram-ът й е пълен с над 700 снимки, повечето лични.

7. Мария Илиева (maria_ilieva_official): над 153 хил. последователи


Мария Илиева е сред най-популярните имена на българската поп сцена. Тя е родена на 1 декември 1977 г. във Велико Търново, България, в семейство на класически музиканти. Първите й успехи са през 2001 г. с хитовете Лунен сън и Нищо. В своя Instagram Мария Илиева също публикува снимка, докато е бременна, макар общо да е публикувала доста скромен брой фотоси – едва 350+.

6. Дара (darnadude): над 164,2 хил. последователи


Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 г. във Варна и също става популярна след участие в X Factor – през 2015 г. Нейн издател е Вирджиния Рекърдс, а музикалният й стил – поп и R&B. Дара е от малкото българи, за чийто профил Instagram гарантира, че е официален, в който тя публикува както кадри от официални фото сесии, така и много лични селфита, общо над 800 снимки.

5. Алисия (alisiaofficial_): над 190,7 хил. последователи


Ася Дойчева, по-известна като Алисия, е родена на 1 март 1983 г. Ихтиман. Алисия е звезда на музикалната компания Ара Мюзик с куп поп фолк хитове. В Instagram-а си с над 1300 фотоса тя публикува снимки от свои участия и лични селфита.

4. Галена (galena1): над 230 хил. последователи


Галина Генчева, по-известна като Галена, е родена на 21 май 1985 г. в Смядово. Музикалната си кариера започва през 2004 г. и е сред най-големите звезди на Пайнер. Галена публикува в Instagram-а си основно снимки от свои участия и официални фотосесии и те наброяват над 1000.

3. Андреа (andreabulgaria): над 246,2 хил. последователи


Андреа е втората българска певица, за която Instagram гарантира официалния й профил.
Теодора Андреева, по-известна с артистичния си псевдоним Андреа, е половинката на един от най-популярните български спортисти – Кубрат Пулев. Тя е родена на 23 януари 1987 г. в София в род и семейство, свързани с музикалното творчество. Музикалният дебют на Андреа е през 2006 г. Нейният Instagram също е официално гарантиран, а тя е единствената българска певица, която публикува и свои голи снимки, но прелестите на Андреа ги знаем от мъжката списание Playboy, за което прави две фотосесии – през 2009 г. и през 2013 г. Андреа е и една от двете най-активни български певици в Instagram с над 2500 снимки.

2. Гери Никол (gerynikol): над 282,6 хил. последователи


Гери-Никол Георгиева е родена на 30 юли 1998 г. във Варна и още на 16-годишна възраст участва в X Factor. Бум в кариерата й прави дуетът й с хип хоп любимеца на българите Криско Ела и си вземи. Гери-Никол е една от двете родни певици, които имат над четвърт милион последователи. В своя Instagram с над 700 снимки тя публикува както кадри от свои участия и официални фотосесии, така и много селфита за радост на феновете.

1. Преслава (preslava__): над 308,6 хил. последователи


Кралицата на Instagram в България е Преслава с феноменалната за страната ни бройка последователи – над триста хиляди! Преслава е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Родена като Петя Иванова на 26 юни 1984 г. в Добрич, е завършила фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. Преслава е откритие на Милко Калайджиев, който я кани да пее с неговия оркестър в заведенията по Черноморието през лятото на 2003 г. През 2004 г. подписва договор с музикална компания Пайнер и оттогава е носител на куп поп фолк награди, вкл. Песен на годината през 2006 г. Преслава редовно публикава свои снимки в Instagram – както от концерти, участия и фотосесии, така и много лични снимки. Тя е и една от двете най-активни български певици в Instagram с над 2500 снимки.

снимка Нико и Емануела: Николай Иванов – Нико