Най-популярните здравни статии във Facebook за 2013 година

За здравните ценители представяме класацията с най-популярните здравни статии във Facebook на Zdraven.bg през 2013 година.

Рейтингът на най-популярното в най-голямата социална мрежа в света и България се определя по сбора от броя харесвания, броя споделяния и броя коментари.

През 2013 година здравните фенове на сайтът за здраве, красота и настроение Красота и здраве надхвърлят 20 500 фена. Вие също можете да се присъедините към страницата ни www.facebook.com/Zdraven.bg. Благодарим на всички! Бъдете здрави!

Ето дузината най-популярни здравни статии във Facebook през 2013 г.:

1. Тибетска диета за прочистване на кръвта поне 12 455 пъти
Тази здравословна тибетска диета на основата на лук и лимон, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт, е подходяща за всеки сезон.

2. Пчелни продукти лекуват над 500 заболявания поне 750 пъти
мед


Над 500 заболявания могат да бъдат лекувани с пчелни продукти като стомашно-чревните, всички хронични хепатити, жлъчно-каменна болест и простуди. Включвайте ги по-често в ежедневното меню!

3. Пиенето на кафе носи дълголетие поне 610 пъти
кафе
Любимата статия на почитателите на кофеиновата напитка – изследване на близо половин милион души показало, че колкото повече чаши кафе пием, толкова повече намаляваме риска от преждевременна смърт.

4. Българите в чужбина се освобождават от здравни вноски поне 446 пъти
НАП
Изключително важна информация за сънародниците ни зад граница – от май 2013 г. българите в чужбина вече се освобождават от здравни вноски.

5. Здравословна салата с варени зелени зеленчуци, ядки и сусам поне 282 пъти
салата
Любимата рецепта на ценителите-готвачи – тази диетична здравословна салата с варени зеленчуци, ядки и сусам се приготвя по азиатска рецепта, готова е за 20 минути и носи много здравни ползи.

6. Полезен домашен сироп за кашлица поне 223 пъти
лимон и мед
Изключително полезна бабина рецепта, но научно обоснована, за лек против кашлица и възпалено гърло.

7. Орехи понижават лошия холестерол поне 219 пъти
орехи
Орехите понижават лошия холестерол и предпазват от сърдечни заболявания, установиха американски учени. Включвайте ги по-често в менюто!

8. Диета с постене поне 208 пъти
диета
Любимата диета за отслабване за 2013 г. – диета с постене, която е свързана с 36-часов период без хранене веднъж в седмицата. Тя сваля няколко килограма и предпазва от инфаркт, рак, диабет и инсулт. Опитайте и Вие!

9. Ракия срещу лош холестерол поне 201 пъти
ракия
Любимата статия на почитателите на традиционната българска напитка – умерената консумация на ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол, доказаха учените.

10. Диета с моркови поне 186 пъти
моркови
Тази диета с моркови както сваля теглото, така и прочиства организма. Тя е богата е на витамини и помага за свалянето на 3-4 килограма за 3-7 дни.

11. Морска сол за красива коса поне 181 пъти
сол
Любимата статия за красота – в морската сол се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 натурални химични елемента.

12. Полезните тиквени семки поне 178 пъти
тиквени семки
Тиквените семки са сред най-добрите източници на магнезий. Те имат също високо съдържание на протеини, желязо и цинк и са изключително полезни.

Можете да разгледате също класациите с най-четеното на Zdraven.bg от здравните фенове във Facebook за 2013 г..

Снимки: лук и лимон: Anika Malone; мед: Phil Beard; кафе: Florin Garoi; НАП: Zdraven.bg; салата: irrational_cat; лимон и мед: Breville USA; орехи: Pauline Mak; диета: Sanja Gjenero; ракия: Zdraven.bg; моркови: Peter & Laila; сол: Happy Krissy; семки: Paul Downey

Вие можете да се присъедините към здравните ни фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 20 500 фена): www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (с 4200 плюса): Красота и здраве