Най-честите болки при работа с компютър

Публикувано на 29. Aug, 2012 от в Глава и мозък, Диабет, Сърце и кръвно, Тяло и отслабване

работа с компютър

Кои са най-честите травми при работа с компютър?

Учени от Университета в Сидни, Австралия, съставиха списък с най-честите травми, които сполетяват работещите пред компютър.

Резултатите показват, че 85% от работещите в офиса, които прекарват пред компютър повече от осем часа дневно, изпитват болки във врата.

75% изпитват болки в раменете, а 70% се оплакват от болки в долната част на гърба.

Учените отбелязват, че от 1980 г. насам дизайнът на мебели коренно се е променил, с цел да облекчи симптомите на хората, които прекарват целия ден седнали в една и съща позиция на тялото.

Но според проучванията ергономичните офис мебели не намаляват болката на служителите. Те продължават да се оплакват от заседналия си начин на живот, дори и да работят в модерен офис.

Според лекарите 8-часовата работа пред компютър уврежда мускулите и ставите и прави хората по-уязвими от сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет, посочва агенция БГНЕС.

Снимка: Gokhan Okur

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.