Най-четените здравни статии на Zdraven.bg
здравословно

Най-четеното в полезния сайт Zdraven.bg.

Представяме най-четените статии за здраве, красота и настроение на №1 здравен сайт в България Zdraven.bg за всички времена, който е прочетен над 10 милиона пъти. 🙂

Ако сте ги пропуснали, ги прочетете! Ето дузината най-четени:

1. Само сайтът на НАП вече показва справка за здравните осигуровки

НАП
От 1 февруари 2010 г. всички граждани вече могат да проверяват здравния си статус единствено чрез сайта на НАП в интернет. Статията е прочетена над 220,8 хиляди пъти.

2. Диета при високо ниво на триглицериди в кръвта

плодове
Триглицеридите са мазнини, известни са лош холестерол. Когато нивото е високо, то е опасно за здравето и носи риск от сърдечни заболявания. Ето какви храни да се ограничават и на какви да се набляга. Статията е прочетена над 157,2 хиляди пъти.

3. Храни, които не подозираме колко са полезни

шоколад
Списък с десет изключително полезни храни, които е добре да знаем и ползваме в менюто си, сред които е и черният шоколад. Статията е прочетена над 150 хиляди пъти.

4. Тибетска диета за прочистване на кръвта

лук и лимони
Полезна и здравословна тибетска диета, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт, подходяща за всеки сезон. Статията е прочетена над 126,6 хиляди пъти.

5. Черен списък на храни с ГМО

ГМО
Съставиха черен списък с продукти, съдържащи ГМО, за които се препоръчва да не консумираме, ако искаме да сме здрави. Статията е прочетена над 117,7 хиляди пъти.

6. Храни, от които се слабее

нар
Списък с петте храни, които най-здраво топят калориите ни при консумацията им, и затова ги включвайте при диета за отслабване. Статията е прочетена над 112,2 хиляди пъти.

7. Кои български фирми ни продават сирене и кашкавал с примеси?

кашкавал
Списък с българските фирми ни продават сирене и кашкавал с примеси! Статията е прочетена над 108,6 хиляди пъти.

8. Най-вредните храни

чипс
Нездравословното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт. Вижте списък с 10 изключително вредни храни за организма, които е добре да бъдат избягвани. Статията е прочетена над 85,5 хиляди пъти.

9. Разделна диета за отслабване

ябълки
Целта на разделната диета не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като след края на тази диета задържаме килограмите, които сме постигнали. Вижте пълният режим за 90 дни. Статията е прочетена над 82,5 хиляди пъти.

10. Какво е свински грип?
свински грип
Ето какво е свински грип и какво трябва да знаем за него. Статията е прочетена над 70,5 хиляди пъти.

11. Храни, които свалят кръвното

зеленчуци
Полезен списък с храни, които свалят кръвното, сред които са и бананите. Статията е прочетена над 55 хиляди пъти.

12. Храни, които най-много пречат на отслабването при жените

уста
Ако искаме да се отървем от някой друг килограм, трябва да сме наясно за връзката между определени храни и хормони. Вижте кои храни най-много пречат на жените да отслабнат. Статията е прочетена над 52,5 хиляди пъти.

Бъдете винаги с актуална информация за здраве, красота и добро настроение и се присъединете към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 126 700 фенове): facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (830 последователи): Красота и здраве

в Twitter (над 780 последователи): twitter.com/zdraven

в Pinterest (над 125 последователи): pinterest.com/zdravenКрасота и здраве
в YouTube (над 85 абонати): Красота и здраве

Снимки: плодове в чиния: sweetonveg; НАП; много плодове: Александро Ферейра Мело; шоколад: Джесика Спенглър; нар: pizzodisevo; лук и лимони: Аника Малоун; свински грип: Михал Захаржевски; зелени ябълки: Жустина Фурманчик; кашкавал: Нийл Гоулд; ГМО: Хитоми; зеленчуци: Георге Георгиадес; уста: Марк Уеб