Най-четеното на Zdraven.bg от здравните фенове във Facebook за 2013 година

Представяме класацията с най-четеното на Zdraven.bg от здравните фенове във Facebook за 2013 година.

През 2013 година здравните фенове на Красота и здраве вече надхвърлят 20 500 фена, което с 4000 души повече спрямо предходната година. Вие също можете да се присъедините към страницата ни www.facebook.com/Zdraven.bg.

Ето и класацията на дузината най-четени статии именно за здравните фенове във Facebook за 2013 година:

1. Тибетска диета за прочистване на кръвта
Здравословна тибетска диета на основата на лук и лимон, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт, подходяща за всеки сезон.

2. Храни, които съкращават живота
сандвич


Типичната западна диета, която включва храни, богати на мазнини и захар, влошава здравето и съкращава продължителността на живот, установиха учени от Великобритания. Прочетете защо!

3. Четири здравословни навика за дълголетие
средиземноморско
Четири здравословни навика предпазват от сърдечно заболяване и носят дълголетие, установиха американски учени. Разберете кои са те!

4. Българите в чужбина се освобождават от здравни вноски
НАП
От май 2013 г. българите в чужбина вече се освобождават от здравни вноски. Подаването на заявление в НАП вече не е обвързано с изискването това да стане преди напускането на страната, както беше досега.

5. Морска сол за красива коса
сол
Морската сол е естествен природен продукт. В нея се съдържат повече от сто минерални вещества, състоящи се от над 80 натурални химични елемента.

6. Пчелни продукти лекуват над 500 заболявания
мед
Над 500 заболявания могат да бъдат лекувани с пчелни продукти като стомашно-чревните, всички хронични хепатити, жлъчно-каменна болест и простуди.

7. Диета с постене
диета
Диетата с постене е свързана с 36-часов период без хранене веднъж в седмицата. Тя сваля няколко килограма и предпазва от инфаркт, рак, диабет и инсулт.

8. Здравословна салата с варени зелени зеленчуци, ядки и сусам
салата
Тази диетична здравословна салата с варени зеленчуци, ядки и сусам се приготвя по азиатска рецепта, готова е за 20 минути и носи много здравни ползи. Подходяща е за пости.

9. Как остарява мъжкият пенис
мъж
Признаците на стареенето се свързват с лицето и излишните килограми и никога с интимните органи. Но те също стареят… Ето как се променя мъжкият пенис с годините.

10. Пиенето на кафе носи дълголетие
кафе
Изследване на близо половин милион души показало, че колкото повече чаши кафе пием, толкова повече намаляваме риска от преждевременна смърт.

11. Диета с моркови
моркови
Диетата с моркови както сваля теглото, така и прочиства организма, богата е на витамини и помага за свалянето на 3-4 килограма за 3-7 дни.

12. Оптималната възраст за раждане
бременна
Много хора ще кажат, че дамите отлагат забременяването заради кариерата и недостатъчните финансови възможности. Британски експерт определи оптималната възраст за раждане на дете.

Можете да разгледате също и какво е най-четеното от здравните фенове във Facebook на всички времена.

Снимки: лук и лимон: Anika Malone; сандвич: Kirti Poddar; средиземноморско меню: ~W~; сол: Happy Krissy; НАП: Zdraven.bg; мъж: Enrique Lin; мед: Phil Beard; диета: Sanja Gjenero; салата: irrational_cat; кафе: Florin Garoi; моркови: Peter & Laila; бременна: Raju Jasai