Орехи срещу рак на гърдата




Жените, които консумират орехи, може да намалят риска от рак на гърдата.

Това твърдят учени от университета Маршал в Западна Вирджиния в САЩ, пише агенция БГНЕС.

Учените открили, че лабораторните мишки (генетично променени, така че до петия месец в 100 от случаите заболяват от рак на гърдата) не се разболяват или пък болестта се явява в по-блага форма в случай че всеки ден консумират количеството което при храненето в хората отговаря на шепа орехи. Това нещо учените ръководени от Илейн Хардман обясняват с факта, че орехите имат повече съставки за които поотделно е доказано, че забавят развитието на рака. Съставките са омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и фитостероли.

Изследването още веднъж доказва, че мастните киселини омега 3 влияят благоприятно на здравето и действат превантивно срещу сърдечните болести и намаляват риска от ракови заболявания. На този етап учените не са сигурни дали мастните киселини омега 3 от орехите и тези от зелените листа на зеленчуците действат еднакво на здравето, както и омега-3 от рибеното масло.

Снимка: sxc.hu