
Учените разработиха нова диагностика на рак с помощта на захар.
Шоколадът и газираните напитки, съдържащи захар, скоро може да се използват за откриване на рак, обявиха британски изследователи.
Учените разработиха техника, с помощта, на която ще идентифицира заболяването, като се наблюдава процеса на усвояване на захар от организма. Злокачествените тумори консумират много повече глюкоза от нормалната тъкан.
Теорията е разработена от учени от университетския колеж в Лондон, Великобритания, които установили, че туморът става по-ясен след консумация на сладки храни.
Според експертите откритието им е пробив в диагностиката на смъртоносната болест и е много по-опростена алтернатива на стандартните методи, пише агенция БГНЕС.
Новият начин на диагностициране най-вероятно ще започне да се използва след около шест години, т.е. към 2020-та година.
Снимка: egyedg