Откриха лек срещу хранителни алергии

Публикувано на 04. Aug, 2015 от в Дерматология, Любопитно, Храни

алергени

Японски учени слагат край на хранителните алергии! Как?

Японски изследователи обявиха, че са открили вещество, което, попадайки в организма, може да предотврати развиването на хранителна алергия.

Този лечебен химикал се отнася към групата на простагландините.

По думите на японските специалисти, съединението може не само потенциално да спаси човек от алергичните симптоми, но и реално да го излекува.

Изследователската група под ръководството на проф. Такахиши Мурата е изучила влиянието на простагландините върху мастоцитите, известни още като клетки на Ерлих. Тези клетки отделят хистамин – вещество, което стои зад алергичните реакции.

Според експертите, при високи нива на простагландините става частична неутрализация на клетките на Ерлих.

Ефективността на съединението е доказана чрез експерименти с мишки, разделени на две групи. При първата специално е намалено отделянето на простагландини. При тези мишки рязко са се обостряли симптомите на хранителните алергии, появявали са се възпаления на кожата и на дебелото черво. При втората група подобни проблеми не са били наблюдавани, съобщава агенция БТА.

Снимка: Руфино Урибе

Етикети: , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.