Плодове и зеленчуци срещу инфаркт

Публикувано на 11. May, 2014 от в Сърце и кръвно, Храни

Честата консумация на плодове и зеленчуци намалява риска от инфаркт, твърдят експерти.

По две порции плодове и зеленчуци трябва да се консумират на ден, за да сме здрави, установи британско проучване.

Изводите са направени от анализ на 20 проучвания за ефекта от консумацията на плодове и зеленчуци и риска от инсулт, публикувани през последните двадесет години.

Подобряването на хранителния режим и начин на живот е от особено значение за здравето на сърцето и значително намалява риска от инфаркт, съобщават лекари, цитирани от агенция БГНЕС.

Диета, богата на плодове и зеленчуци, е силно препоръчителна, тъй като тя напълно отговаря на препоръчителните храни за здравото сърце. Такъв хранителен режим понижава кръвното налягане и подобрява микроваскулярната функция на организма.

Плодовете и зеленчуците имат благоприятен ефект и върху индекса на телесната маса, обиколката на талията и нивото на холестерол.

Снимка: Trace Nietert

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.